Informatie

Wat is de bedoeling?
Enkele vrijwilligers uit Kloosterburen organiseren een boeldag, een veiling. Op deze veiling worden spullen geveild die u heeft aangedragen. Wij bundelen deze spullen tot zogenoemde kavels. Het kan dus best zijn dat kavel 1 een cactus en een televisie bevat. Zo voorkomen wij dat we ergens mee blijven zitten. Het bedrag wat hiermee opgehaald wordt, wordt verdeeld onder de deelnemende verenigingen in de oud-gemeente Kloosterburen. Notaris Bulthuis houd hier toezicht op.

Hoe willen jullie dat organiseren?
Wij schrijven verenigingen aan of zij met ons mee willen werken. U kunt via de website, of via een formulier bij ons aangeven of u spullen heeft. In dat geval zal iemand van de verenigingen die mee doen en waaronder het totaalbedrag wordt verdeeld, de spullen bij u ophalen. Wij stellen deze samen tot kavels waarop u kunt bieden.

Dus ook de verenigingen profiteren hier van?
Dat klopt. Verenigingen in de oud gemeente Kloosterburen kunnen zich opgeven om mee te doen. Zo kan men de opbrengst gebruiken voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe ballen voor de voetbalclub, een opknapbeurt voor een verenigingsgebouw of welke andere vorm en/of initiatief dan ook. Als vereniging kan men zich bovenin de menubalk opgeven.

Maar gaat het wel zoals op een echte veiling?
Ja. Wij nodigen een notabele uit om ons te helpen. Hij houdt bij of de veiling eerlijk verloopt. Hoogste bod is dus ook gekocht! Men dient ter plekke af te rekenen achter in het café. Daar zal het geld worden geïnd. Dat kan contant of middels PIN.

En dat is alles?
Maar nee! Bij iedere €750,- van het totaalbedrag zal er een bonuskavel zijn. Een bonuskavel bevat een gesponsorde prijs. Dat kan zijn een boodschappenmand door de plaatselijke supermarkt, of een TV door de lokale witgoedspecialist.

Een veiling klinkt heel officieel. Is dat ook zo?
Met name is van belang dat we er een gezellige avond van maken. Ook als men nog nooit voor de klok heeft gezeten, kun je gewoon meedoen.

Wanneer was het ook nog maar?
In 2024 naar verluidt!